top of page

Paus i vardagen

Det är inte alltid jag får till det på helgerna när vardagsrutinerna ändras. Men att ta sig den där stunden på morgonen, meditera lite, en mindfulnessövning, även om det bara är att andas i 10-15 minuter - det ger mig en bättre start på dagen.

Nu råkade denna dagen dessutom vara juldagen med allt som var planerat. Sådana dagar är det nog viktigt att få den där pausen i början på dagen, att komma i mental form.

När stressen trycker på och det blir för mycket, ja då kan det även vara bra att stanna upp ett ögonblick och ta en 4 - 5 djupa lugna andetag och uppleva effekten, att känna att mitt känsloläge förändras, eller att jag hanterar situationen bättre, eller att jag bara står ut lite lättare - istället för att krascha eller flippa ur.

Andning har blivit mer och mer centralt i mitt (och andras) liv för att må bättre, så Andas på!


<